Køb billige cider til din festival nu – sådan gør du
Sommeren er over os og om lidt starter festivalsæsonen for alvor.
Der er en lang tradition i Europa og Danmark, når det drejer sig om fremstilling af cider. Den mest kendte udgave, der kan købes, er Somersby, men der findes også mange små lokale bryggerier, der fremstiller deres egen udgave.
Hos sider som Netpris.dk kan du købe billig cider på tilbud her og nu.
Somersby cider
Somersby cider, der er fremstillet af Carlsberg findes i 15 varianter, så der god mulighed for at finde netop din favorit til sommerens festivaler.
Selvom der i Danmark og resten af verden er en lang tradition med fremstilling af cider, er det først med Carlsbergs Somersby, at cider i nyere tid er blevet kendt og drukket. Cider er et godt alternativ til f.eks. øl og vin, da den ofte indeholder en lavere alkoholprocent og samtidig skal nydes koldt. Det ideel valg til sommerens festivaler.
Hvad er cider?
Der er bredt sagt 2 forskellige slags cider. Cider med alkohol og Cider uden alkohol.
Den klassiske cider er i Danmark lavet på æbler, da Danmark er et land med mange æbler. Den klassiske cider er typisk et lavalkohol produkt, der består af fermenteret æblemost, vand og derefter tilsat alkohol.
Somersby, der er den mest kendte i Danmark, har en forholdsvis højere alkoholprocent og et mindre brug af æblemost.
Det er muligt at fremstille sin egen cider, men det kræver det rette udstyr ala det man bruger til fremstilling af vin. Udstyret kan købes samme sted. Cideren er færdig når den smager sødt.
Festival og cider
I England er der tradition for at den lokale pub, foreninger eller producent afholder en ciderfestival, hvor du kan smage og købe forskellige varianter af cider. England er også det land, der har det største forbrug af cider.
Fra før Kristus og frem til middelalderen har bønder traditionelt om efteråret ofrede brød og cider, for at sikre sig en god høst året efter.
Hvert land sin slags cider
Den lange tradition for cider har gjort at hvert land har deres egen tradition, når det drejer sig om fremstilling af cider. Dertil lagt, at det tidligere har været umuligt at transportere drikken over lange afstande.
I Frankrig er det kun cider, der er fremstillet på æbler, der må kaldes cider. Den bruges også til at fremstilling af æblebrændevinen Calvados, der dog har en langt højere alkoholprocent på omkring 28-30 procent. Calvados har før den er færdig været igennem en dobbelt destillering.
Cider og alkohol
Cider kan både være uden alkohol eller med alkohol. En traditionel cider vil typisk indeholde imellem 2 og 8 procent alkohol. En alkoholcider kaldes ofte især i USA og Canada for hard cider og en alkoholfri for sweet cider.
Anden brug af cider
En del cocktails indeholder cider. Blandt andet den kendte kir. Et andet eksempel er Black Velvet, hvor cider kan erstatte champagne. Cider kan også bruges til at lave eddike. Æblecider eddike kan blandt andet bruges i stedet for almindelig lagereddike.