Lad en robotplæneklipper klippe dit græs

Robotter har vi faktisk haft siden 70’erne, hvor bilbranchen begyndte at bruge dem. Det eneste der er forkert med robotter er vores forestilling om dem. Når vi hører ”robot” så tænker vi på en maskine der ligner et menneske. Men det gør de færreste robotter. Og hvorfor skulle de?

En robot er udmærket til at udføre få specialiserede og nøje afgrænsede handlinger. Som dem i bilbranchen, hvor de typisk løfter, transporterer og svejser nogle ganske bestemte dele. Jo mere afgrænset opgaven er, jo nemmere er det at programmere en robot. Og jo nemmere programmeringen er, jo billigere bliver maskinen og den vil også være mere pålidelig.

Tyske Bosch har i over 100 år lavet værktøj, apparater og maskiner til både professionel og hjemmebrug af højeste kvalitet. Med en robotplæneklipper fra Bosch kan du være sikker på at du får en god maskine.

Tjek her på Bosch Robotplæneklipper Test websiden, hvor du kan finde en masse information og tekniske detaljer om Bosch Robotplæneklipperen.

Robotter er kommet for at blive

Det er intet tilfælde at det netop er plæneklipning vi i dag har robotter til. At klippe en plæne er en relativ simpel opgave, der består af få skridt der hele tiden gentager sig. Typisk robot-arbejde. Der er heller ingen grund til at en robotplæneklipper skulle ligne en havemand. Plæneklipperobotten har den form, der er mest optimal til opgaven.

Skal vi være bange for robotter? Det kommer jo helt an på hvilken slags robotter det drejer sig om. Ikke alle robotter er nemlig lavet for at gå os til hånden. Der findes i dag også automatiserede våbensystemer, dræber-robotter, om du vil. Som så ofte er det også i denne branche militæret, der driver udviklingen frem. Problemet er, at hvis noget teknisk set kan lade sig gøre, så vil der altid være nogen der vil bygge det. Og sådan er det også med dræber-robotter.

Men langt de fleste robotter er harmløse apparater, der er designet til at gøre vores hverdag lettere.

Hvad kan en Bosch Robotplæneklipper?

Vel, den kan klippe din græsplæne, og intet andet. Den kan ikke slå græs. Græsset skal i forvejen være relativt kort. Der skal heller ikke være fordybninger i græsplænen, hvor robotten kunne falde i. Hvis den skulle vælte, vil den ligge på ryggen som en bille der ikke kan rette sig op.

Men undtagen disse relative ekstremer kan en Bosch Robotplæneklipper klare hvad som helst. Den finder selv sin ladestation når den har brug for en opladning. Den klipper alt græs den møder til den samme længde og gør det igen og igen.

Er en robotplæneklipper effektiv?

Det er faktisk et meget godt og relevant spørgsmål. Den er mere eller mindre blind og fræser over din græsplæne som en myre, tilsyneladende uden plan. Men det interessante her er, at videnskabsfolk har fundet ud af at myrernes tilsyneladende kaotiske bevægelsesmønster er det mest effektive til at udforske et område. Og det er netop hvad en robotplæneklipper gør. Den udforsker græsplænen og leder efter halm der overskrider en vis længde. Så bliver alt der er længere end tilladt klippet. Og den er meget god til det.

Der er system i kaos

Bevægelsesmønsteret virker tilfældigt og kaotisk. Men det er faktisk meget effektivt. Før eller senere vil robotplæneklippen have nået alle steder på din græsplæne. Den arbejder ikke hurtig, men den arbejder utrættelig, dag og nat. De eneste afbrydelser sker, når den har brug for strøm. Så finder den selv sin oplader og ”spiser sig mæt”. Så snart batterierne er opladet, går robotplæneklipperen igen i gang med det, den er bedst til: at klippe din græsplæne.

 

Back to Top