Sådan finder du en oplagt gave

Det er ikke altid lige nemt at komme op med en super god gaveidé. Ofte vil vi gerne give en gave, som gør modtageren ekstra glad i låget. Hvordan gør man så lige det? Det er et godt spørgsmål, som vi vil prøve at komme lidt ind på i denne artikel.

Den personlige gave

Er modtageren en af dine nærmeste venner eller familie? I så fald så kan en personlig gave være lige det du leder efter. Det svære ved disse personlige gaver er, at det bliver mere besværligt at finde inspiration til netop denne gave. Her bliver du selv nødt til at finde ud af, hvad det skal være. Der er naturligvis de typiske typer gaver, som man kan kigge på. Det kan fx være arvestykker eller lignende.

Du kan også bevæge dig ud på det store internet, og fx læse her: https://www.gavetid.dk/5-gaveideer-der-skaber-glaede-og-gode-minder/, hvis du har brug for ekstra inspiration til gaveidéer som skaber glæde og gode minder for dem du holder af.

Lav en liste over ting de kan lide

Hvis du virkelig vil finde en god gave, som modtageren bliver ekstra glad for, så kan dette punkt godt betale sig. Målet her er at lave en liste, hvor du skriver alle de ting ned, som du ved at modtageren kan lide. Brug bare et par minutter på det. Bare skriv alt ned, som du kommer i tanke om. Det er lige meget om det er dyrt eller billigt, stort eller lille, hobby eller ej. Meningen her er ikke at du skal ud og købe alle de her ting, men at du får brainstormet alle de idéer ned du kan. Det kan fx være at modtageren er helt tosset med at læse, tegne eller skrive – og kan de på samme tid godt lide at se tv-serier eller lignende, så kan du evt give dem noget relateret dertil.

En oplevelse kan være en fantastisk gave

Hvis du har svært ved at finde en særlig ting, så prøv at kig nærmere på en oplevelse. Der findes en håndfuld hjemmesider, hvor du kan bestille specifikke oplevelser. Det er dog ikke alle oplevelser, som du behøver betale for. Det kan også være noget så simpelt, som at arrangere en lille tur i skoven, hvor du har sørger for lidt lækkert mad og hygge. Det kommer naturligvis an på hvem modtageren er, du ved selv hvad der vil blive modtaget godt her.

En gave de kan lære af

Dette kan både være en blanding af en oplevelsesgave, bøger eller andet. Et eksempel på en god oplevelsesgave de kan lære af, kan være en madlavningskursus, hvis du ved at det er noget de er interesseret i. Det kan også være, at de tit har snakket om at lære at dykke. I den sammenhængen vil et dykkekursus jo være oplagt. Du kan også kigge nærmere på bøger og lyd-bøger – sidstnævnte er blevet særligt populære henover de seneste år. Det er også en langt nemmere gave at komme igennem, end hvis du giver dem en fysisk bog. Det smarte ved lydbøger er nemligt, at de er lidt mindre af en forpligtelse end en fysisk bog.

 

Back to Top